"Наша розвідка працює бездоганно": Данілов розповів, скільки ракет залишилося у Росії

У Росії залишилося менше 30% високоточних ракет від тієї кількості, яка була станом на день вторгнення її військ в Україну, 24 лютого. Українська розвідка добре відстежує ситуацію із залишками ракетного арсеналу країни-агресора передають Патріоти України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов. Під час інтерв'ю "Радіо НВ" 13 жовтня його спитали про кількість ракет у РФ і чи близький той час, коли окупанти не зможуть ними користуватися.

"Цей час уже наближається. Наша розвідка працює бездоганно. Ми знаємо з математичною похибкою кількість ракет, що залишилися на території Російської Федерації. Йдеться саме про високоточні, які для нас мають найбільший клопіт", – відповів він.

Данілов каже, що ракет радянського зразка, як-от зенітних С-300, у РФ "ще трохи є". Проте їх набагато менше, ніж було від початку вторгнення. За його словами, країна-терорист, агресор Росія з кожним днем стає усе слабкішою. Українська розвідка відслідковує всі ці речі.

"Я не маю права називати абсолютні цифри, які ви хотіли б від мене почути. Але якщо брати відсотки, то йдеться про те, що залишається 25-28% від загальної кількості, яка була у них на 24 лютого", – додав Данілов.

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...