Наша відповідь на "Кавказ-2020": Неподалік Кримського перешийку ЗСУ розпочали маневри, задіявши високоточні "Смерчі" та "Точка-У" в умовах, максимально наближених до бойових

Ударні ракетні комплекси здатні завдати важких втрат російській групировці в окупованому Криму під час висування на бойові позиції для вторгнення в материкову Україну. Коли підтягнеться "Вільха-М" дальність залпового вогню поглибиться ще на десятки км

«Смерчі» та «Точка-У» тренувались біля окупованого Криму

Українські «Смерчі» та «Точка-У» тренувались на Херсонщині, на одному з військових полігонів, що біля окупованого Криму, повідомляють Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

Вишкіл 300-мм реактивних систем залпового вогню «Смерч» та тактичних ракетних комплексів «Точка-У» відбувся за наказом Командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За сценарієм полові тренування відбувались в умовах максимально наближених до бойових, коли потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність за максимально короткий термін.

«Батареї і розрахунки швидко здійснили марш, зайняли вогневі позиції, розгорнулись і відпрацьовували точне наведення на цілі. Вже на завершення вони оперативно і швидко відійшли з позицій та вирушили до районів зосередження», – розказав генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Відео з тренувань:

Раніше повідомлялось, що у Херсонській області, яка межує з тимчасово окупованим Кримом, також збільшиться чисельність Збройних Сил України та підрозділів ВМС ЗС України.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...