Нащадки Великої французької революції перетворились на прислужників тиранії і втратили моральне право повчати українців: Замміністра зробив демарш послу Франції

У зв'язку із запрошенням відвідати урочистий прийом в амбасаді Франції у Києві, відомий український науковиць, письменник та заступник міністра освіти звернувся з відкритим листом

Заступник міністра освіти, доктор фізико-математичних наук Максим Стріха відмовився йти на урочистий прийом у посольстві Франції в Україні з нагоди Дня взяття Бастилії. Цей крок урядовець і вчений зробив на знак протесту проти позиції Франції з приводу повернення російської делегації в ПАРЄ, зазначають Патріоти України. Свою позицію високопосадовець обгрунтував у зверненні до посла Франції в Україні Ізабель Дюмон, опублікованій на “Українській правді”.

Максим Стріха

“Непрості питання постали і перед звичайними українськими громадянами, які змушені здійснювати болісну переоцінку свого ставлення до тих, хто ще вчора здавався надійними і відданими партнерами і союзниками у відстоюванні європейських цінностей, за них українці заплатили протягом минулих років безпрецедентно високу ціну. І ми, на жаль, не можемо не пам’ятати, що конструкторами капітуляції ПАРЄ перед Путіним були саме Франція і Німеччина”, – пише він.

За його словами, українські інтелектуали ставлять питання, як подія повинна модифікувати колишні моделі взаємодії між Україною та Францією. Стріха зазначив, що перед ним особисто це питання вперше гостро постало з отриманням традиційного щорічного запрошення на прийом, організований французьким посольством до Дня взяття Бастилії 14 липня.

“Була спокуса просто тихо проігнорувати це запрошення. Але, після болісних вагань, я послав пані посла Ізабель Дюмон лист з поясненням, чому мене не буде на французькому святі. Не претендую на те, що саме така моя реакція в сьогоднішніх умовах є кращою. Але переконаний, що відсутність реакції ще гірше – вона лише зміцнює наших європейських партнерів у переконанні, що нічого особливого не сталося і, приймаючи рішення щодо України, з Києвом надалі вже можна не рахуватися”, – вважає він.

Заступник міністра пояснює, що не може прийняти запрошення посольства, так як Франція фактично виписала РФ індульгенцію на подальші вбивства українців на Донбасі і жорстоке переслідування кримських татар, українців та росіян – в окупованому Криму.

Також він наполягає, що на тривалий час французи втратили всяке моральне право повчати українців, як треба любити і поважати європейські цінності.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...