"Наше місто тривалий час перебувало в облозі агресорів": Мер Сараєва пригрозила наслідками збірній Боснії і Герцеговини за поїздку в РФ на матч

Мер Сараєва Беньяміна Карич звернулася до Футбольної Асоціації Боснії та Герцеговини і застерегла свою національну команду не їхати в Росію на товариський матч проти країни-агресора, передають Патріоти України.

31-річна Карич пригрозила наслідками, якщо збірна Боснії та Герцеговини все ж таки 19 листопада проведе спаринг проти Росії в Санкт-Петербурзі на "Газпром Арені".

"Сараєво, як місто, яке тривалий час перебувало в облозі агресорів, і я як мер, рішуче засуджуємо рішення Футбольної Асоціації зіграти товариський матч з Росією. Якщо рішення не зміниться, місто припинить співпрацю з Асоціацією, яка була плідною", – написала Карич у Twitter.

Нагадаємо, що Сараєво майже чотири роки було в облозі. Спочатку підрозділами Югославської народної армії, а потім Армією Республіки Сербської, у склад яких входили російські добровольці.

Облога розпочалася 5 квітня 1992 року і закінчилася зняттям облоги 29 лютого 1996 року згідно з Дейтонськими угодами. Лідери збірної Боснії і Герцеговини висловилися проти проведення цього матчу. Зокрема капітан команди Едін Джеко щиро сказав, що йому це не подобається і він солідарний з народом України.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...