Нашестя мігрантів як перша фаза загострення: Вашингтон застеріг ЄС, що Росія може напасти на Україну, - Bloomberg

США повідомили союзникам з Європейського Союзу про те, що Росія може враховувати можливість вторгнення в Україну, враховуючи посилення напруженості через мігрантів та проблеми з постачанням енергоресурсів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на декількох людей, знайомих з цим питанням, зазначають Патріоти України.

Оскільки Вашингтон уважно стежить за нарощуванням російських сил поблизу українського кордону, американські посадовці інформували колег з ЄС про свої побоювання щодо можливої воєнної операції.

Зазначається, що попередження США з приводу України пов’язане з протистоянням між Польщею і Білоруссю. Разом із тим це відбувається на тлі невизначеності щодо постачання російського газу в Європу, попри обіцянку Путіна збільшити вже на цьому тижні, аби послабити енергетичну кризу. Президент РФ наполягає на тому, аби європейські регулятори швидко підтримали експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" з Росії у Німеччину, проти якого США і Україна виступають як проти загрози європейській безпеці.

Разом із тим виданню джерело, близьке до Кремля повідомило, що Росія нібито не має наміру починати війну з Україною, але "повинна показати, що готова застосувати силу в разі необхідності".

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...