Наші справжні друзі: Друга країна Євросоюзу просить надати Україні ПДЧ у НАТО

Після Литви ще одна країна ЄС закликала надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО. Інформаційні агентства повідомляють, що з ініціативою виступила Латвія, глава МЗС якої Едгар Рінкевичюс в інтерв'ю національному телеканалу напередодні повідомив про необхідність активізувати плани щодо вступу України в Північноатлантичний альянс. Подробиці публікує українське МЗС на своїй сторінці в "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Представник Латвії підкреслив, що Україні необхідно надіслати сигнал на тлі прояви російської агресії, при цьому отримання офіційним Києвом ПДЧ має стати першим кроком до вступу. "Це буде як мінімум сигналом від нас (НАТО - ред.), що українці не залишаться без підтримки. Я однозначно підтримаю таке рішення", - заявив міністр.

Він також підкреслив, що латвійська влада уважно стежить за пересуванням російської армії поблизу українських кордонів. Міністр зазначив, що на даний момент до кінця неможливо зрозуміти плани російської влади з приводу збройної агресії або демонстрації сили.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...