"Наші війська відійшли від центру": Жданов оцінив шанси ЗСУ втримати Соледар

Наразі шанс української армії втримати місто Соледар на Донеччині - п'ятдесят на п'ятдесят. Головна проблема – в управлінні військами. Соледар важливий для Кремля як символ, завдяки якому мобілізація в Росії може бути ефективнішою. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю "Обозревателю" висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Із Соледаром ситуація п'ятдесят на п'ятдесят. Тому що ми маємо проблеми в організації оборони, проблеми в управлінні військами з нашого боку. Це відзначають і багато західних аналітиків. У принципі, військ достатньо, але є проблеми", -– пояснив він.

"На сьогодні (12 січня. – Ред.) наші війська відійшли від центру Соледара. Бої змістилися на західну частину цього населеного пункту", – повідомив Жданов. Незважаючи на це, експерт підкреслив, що українська армія має реальний шанс втримати Соледар.

Відповідаючи на запитання, чому для ворога настільки важливим є цей населений пункт, Жданов заявив, що справа в особливому символізмі. На тлі тотальних невдач окупанта в Україні цей невеликий успіх можна було б використати з метою мотивації росіян продовжувати воювати проти "нацистів та бандерівців" у нашій країні.

"Соледар, Бахмут… Будь-який населений пункт сьогодні для Російської Федерації – це символ. Їм потрібна перемога для того, щоб мотивувати суспільство на продовження війни", – переконаний Жданов.

"Наприклад, Путіну треба оголосити другу хвилю мобілізації. Але сьогодні немає підстав для цього, немає перемог. Що сказати росіянам? Ми програємо – ідіть у військкомат? Ні, так ніхто не піде. А якщо так: "дивіться, сьогодні ми взяли Соледар, завтра ми візьмемо Київ, треба добити націоналістів та бандерівців у їхньому барлозі" – так, це мотив", – пояснив він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...