"Наші вже поїхали, ешелон в'ї**ли": Мордовський "мобік" поскаржився на реалії "другої армії" світу - командири без досвіду, навчання без стрільб (аудіо)

Мобілізований окупант із Мордовії поскаржився приятелю, що мобілізація триває, незважаючи на заяви президента РФ Володимира Путіна щодо її завершення. Так, із мобілізованих мордовців уже сформували один батальйон і почали формувати другий, передають Патріоти України.

Якість таких "військових формувань" залишається вкрай низькою, на підготовці їх не навчають навіть стрільби з автомата. Зокрема, окупант поскаржився, що у сформованих підрозділах мобілізованих критично не вистачає офіцерського складу. А ті, хто потрапляє на офіцерські посади, здебільшого не кадрові військові, а ті, хто свого часу проходив підготовку за програмою "офіцер запасу".

"У нас тут формується 2-й мордовський батальйон. У нас тут, на**й, майже 700 осіб, ще один ї**шать. Їдуть офіцери, вони не кадрові, коротше, їх пригнали звідкись із навчання, "піджаки" (офіцери без армійського досвіду служби, підготовлені за програмою "офіцерів запасу") одні. ...Зами, замполіти, командири рот – усі, коротше, курсанти-ху*нти, після навчань. Що не спитай, каже: "Я не знаю". Коротше, жодних рішень, крім своєї ініціативи", – розповів мобілізований мордовець.

Судячи з його слів, замість вирішення проблеми вище командування займається лише приховуванням втрат серед мобілізованих, які вимірюються сотнями: "Я он із хлопцями спілкуюся, наші вже поїхали, ешелон в'ї**ли... Близько 300 осіб. А нам не говорять ні**я. Інформації немає".

Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...