Наші захисники відкрили вогонь у відповідь: На Донбасі загинув український військовий

Від початку доби зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню.

У неділю, 4 липня, внаслідок обстрілу з боку російських окупантів в зоні ООС на Донбасі загинув український військовослужбовець, який отримав поранення несумісні з життям. Про це йдеться у добовому зведенні штабу операції Об'єднаних сил, передають Патріоти України.

Від початку доби на Донбасі зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню. Найманці РФ стріляли поблизу Водяного, що на Приазов'ї, Авдіївки, Мирного та Березового. Російсько-окупаційні війська двічі застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Також ворог відкрив вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

«На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь», — повідомили у штабі. Українські військові зазначають, що обстріли з боку російських окупантів є порушенням режими припинення вогню. Про відповідні факти українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ.

«Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил», — звітують у штабі. На Донбасі з систематичними порушеннями з боку російських бойовиків діє режим припинення вогню, запроваджений 27 липня 2020 року.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...