"Наскести по сусеках": Регіони РФ за закликом Кадрова оголошують "самомобілізацію" нових батальйонів для війни в Україні, - ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють про об’єднання російських адміністрацій навколо заклику до "самомобілізації".

За висновками інституту, російські адміністративні чиновники об’єднуються навколо заклику лідера Чечні Рамзана Кадирова до "самомобілізації" на місцевому рівні, щоб надати додаткові сили російським військовим.

16 вересня мерія Владивостока підтвердила, що міська адміністрація розсилає листи чоловікам віком від 25 до 63 років, які мають досвід військової служби та служби в запасі, а також тим, хто перебуває на військовому обліку в місцевому військовому комісаріаті у Владивостоці, із запрошенням приєднатися до БАРС (Бойовий армійський резерв країни) або так званих добровольчих підрозділів "Тигр" (морська піхота).

Мерія підкреслила, що "кожен одержувач приймає власне рішення". Російські вербувальники, ймовірно, мають на меті збити одержувачів з пантелику, щоб вони подумали, що були формально та юридично призвані; насправді ж листи є лише запрошенням обговорити волонтерство.

Заява Владивостока вказує на те, що російське муніципальне керівництво може відчувати тиск з боку федеральної влади щодо створення певної кількості "добровольчих батальйонів".

Інші місцеві лідери оголосили про нові батальйони на підтримку заклику Кадирова. Губернатор Кіровської області Олександр Соколов оголосив, що Кіров сформував свій другий добровольчий батальйон під назвою "Широнін", і заявив, що обласний добровольчий батальйон "Вятка" вже воює в Україні.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...