Наскільки освічені виборці Зеленського і Порошенка: Цікаві дані

Виборці як кандидата у президенти Володимира Зеленського, так і Петра Порошенка - досить освічені, попри суттєві розбіжності у політичних поглядах, повідомляють Патріоти України.

"Виборці Порошенка і Зеленського подібні в тому, що і там, і там освітній рівень прихильників вищий, ніж серед інших кандидатів. Тому, коли казали, що Зеленського підтримують недоумки, – це не так", – розповіла в ефірі "Громадського" соціолог Ірина Бекешкіна.

Виборці Зеленського і Порошенка також схожі тим, що здебільшого живуть у великих містах. Крім того, електорат обох кандидатів підтримує європейський вектор розвитку України, запевнила соціолог.

"Електорат Зеленського в більшості – проєвропейський. Щоправда, у Порошенка він ще більш проєвропейський – там за Європу близько 60%, у Зеленського – близько 50%", – сказала Бекашкіна.

Що ділить електорат Зеленського – то це ставлення до НАТО. Виборці Порошенка однозначно за НАТО, у Зеленського вони діляться майже навпіл, – зауважила соціолог.

Найбільшу підтримку Зеленський має серед молоді (57%), проте не можна сказати, що він –кандидат тільки молодих. Насправді майже в усіх інших вікових категоріях Зеленський тримає першість, за винятком вікової групи 60+, переконує соціолог.

Щодо поділу за регіонами, то більшість виборців Зеленського – це центральний і південний регіони України. Більшість виборців Порошенка – центральний і західний регіони.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...