Наскільки реальні погрози бойовиків "ДНР"-"ЛНР" щодо наступу: Військовий експерт прокоментував чутки

Михайло Жирохов впевнений, що самостійно найманці в принципі ні на що не здатні.

Михайло Жирохов. Фото: Укрінформ.

Бойовики насправді не збираються в наступ на підконтрольну територію України, а всі чутки про це є інформаційним шумом. Таку думку висловив військовий оглядач Михайло Жирохов, передають Патріоти України.

За словами фахівця, два окупаційних корпуси, що знаходяться в ОРДЛО - це не більше ніж ширма для регулярних російських військ. "Ніяких наступальних можливостей у них немає. Це просто "м'ясо". У них немає ні служби мобілізації, ні резервістів. Тобто весь їх наступальний порив скінчиться через 3-4 дні. Люди, які знаходяться зараз в ОРДЛО зі зброєю в руках - це маріонетки, які ні на що не впливають", - зазначив він.

Жирохов також додав, що в даний момент немає ніяких військових маркерів майбутнього наступу. "По-перше, Росії зараз невигідні якісь бойові дії. По-друге, для початку необхідно підвезти певну кількість боєприпасів, пально-мастильних матеріалів, провести ротацію, війська повинні висуватися на певні позиції. Не буває такого, як в радянських фільмах, де наступ починався після клацання пальців маршала Жукова. Наприклад, російське вторгнення в серпні 2014 року готувалося два місяці. А зараз навіть локальна операція відстежується. Буквально пару днів назад над Донбасом "висів" американський безпілотник. Якщо б були присутні передумови до наступу, ми б теж дізналися про те, що артилерія висувається на певні позиції", - додав він.

Джерело: Апостроф

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...