Наслідки авіаудару: Ізраїль лишив Іран без виробництва балістичних ракет, тих самих, котрі Тегеран постачав Москві

Ізраїльський удар по Ірану зруйнував важливий компонент іранської програми балістичних ракет. На відновлення виробництва піде щонайменше рік. Про це у суботу, 26 жовтня, повідомляє Axios із посиланням на три джерела в Ізраїлі, передають Патріоти України.

Зазначається, що Ізраїль вразив 12 "планетарних змішувачів", які використовуються для виробництва твердого палива для балістичних ракет великої дальності, і складають основну частину ракетного арсеналу Ірану.

Джерела видання наголосили, що знищення обладнання завдає серйозної шкоди здатності Ірану відновити свої ракетні запаси та може стримати Іран від подальших масованих ракетних ударів по Ізраїлю.

Високопоставлений чиновник США також підтвердив, що удар підриває можливості Ірану з виробництва ракет.

Також повідомляється, що змішувачі є дуже складним обладнанням, яке Іран не може виробляти самостійно і повинен купувати в Китаї.

За словами джерел видання, відновлення змішувачів може зайняти щонайменше рік.

Нагадаємо, минулої ночі Армія оборони Ізраїлю завдала давно анонсованих ударів помсти по Ірану. Були атаковані військові цілі; ані ядерні, ані нафтові об'єкти країни не перебували під ударом. Атака проводилася двома хвилями. ЗМІ повідомляють про удари по десятках стратегічних військових об'єктів в Ірані, у тому числі заводах з виробництва ракет та безпілотників, а також базах запуску ракет.

Нищили логістику і не тільки: На початку великої війни українська авіація літала в Росію

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:59

На початку повномасштабного вторгнення РФ у 2024 році українська авіація здійснювала бойові вильоти на територію держави-агресора для знищення логістики ворога, передають Патріоти України з посиланням на матеріал представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Іг...

Є загроза наступу військ РФ: ЗСУ зводять фортифікації біля Запоріжжя

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:57

Українська армія зараз будує нові оборонні рубежі навколо міста Покровськ та на схід від Запоріжжя, передають Патріоти України з посиланням на на повідомлення OSINT-аналітика Клемента Моліна у соціальній мережі X. "Щодо фортифікаційних споруд, українс...