"Наслідки будуть масштабнішими, ніж вигода": У МЗС України відреагували на визнання Іраном поставок БПЛА РФ

Міністерство закордонних справ України попередило Іран, що наслідки співучасті у злочинах Росії проти нашої країни будуть набагато масштабнішими, ніж вигода. Такий коментар з'явився після того, як у Тегерані вперше офіційно визнали передачу російській стороні дронів-камікадзе. Глава МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахян при цьому стверджує, що безпілотники нібито було відправлено до Росії ще до повномасштабної війни. Однак Україна навчена довіряти лише фактам, заявив речник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Facebook, передають Патріоти України.

"МЗС на чолі з Дмитром Кулебою, а також у тісній координації з українськими причетними відомствами, продовжуватиме вживати максимально жорстких заходів, щоб виключити використання Росією іранської зброї для вбивств українців і знищення нашої критичної інфраструктури", – підкреслив він.

Представник міністерства зазначив, що раніше офіційний Тегеран всіляко спростовував постачання озброєння до Російської Федерації. Крім того, іранський міністр поширив інсинуацію про нібито відмову української сторони від зустрічі з іранськими експертами "під тиском Заходу". Ніколенко підкреслив: підтримка країни-агресорки спричинить негативні наслідки для Ірану.

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...

Запеклі бої тривають: Сили оборони вибивають росіян із "сірої зони" на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 12:26

На півночі Харківщини утворилася так звана "сіра зона". За словами очільника Ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, після відступу противника восени 2022 року, ЗС РФ не зупинилися ідеально по лінії кордону, пише "Еспресо". "Станом на сьогод...