Наслідки для Орбана будуть катастрофічні: ЄС готує "помсту" Угорщині за Україну, - FT

Євросоюз розробляє план щодо підриву економіки Угорщини, у разі блокування допомоги Україні

Эвросоюз має намір "підрвати економіку Угорщини", якщо Будапешт відмовиться погодити виділення нового пакету допомоги Україні. Про це у неділю, 28 січня, повідомила британська газета The Financial Times з посиланням на внутрішній документ ЄС, що потрапив у її розпорядження.

За даними видання, Брюссель збирається обвалити курс угорського форинту та знизити інвестиційну привабливість Угорщини, щоб нашкодити "робочим місцям та зростанню" економіки країни.

"Якщо прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не піде на поступки, то керівництво ЄС може публічно заявити про повне припинення фінансування Будапешта", - вказує FT.

Представник Ради ЄС, до якого за коментарем звернулося видання, заявив, що не коментуватиме витік у пресі.

"При цьому опитані джерела в дипломатичних колах ЄС наголосили, що багато країн підтримують цей план", - пише видання.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...