"Наслідки непередбачувані": У Путіна цинічно пригрозили Україні через особливий статус Донбасу

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, Україна може зіткнутися з непередбачуваними наслідками, якщо вирішить замінити Мінські угоди на щось інше. Він підкреслив, що невід'ємною частиною домовленостей є особливий статус Донбасу, передають Патріоти України.

Пєсков підкреслив, що зміна вектору з боку України принесе великі труднощі для врегулювання ситуації там. "Закон про особливий статус – це складова частина Мінських домовленостей. Рішення, скажімо так, дрейфувати в бік якогось іншого документу пов'язане з дуже великими труднощами, наслідки яких для процесу врегулювання зараз навряд чи хтось візьметься передбачити", – сказав прессекретар Володимира Путіна.Представник Кремля також закликав не завищувати очікування від саміту лідерів "нормандської четвірки", який відбудеться 9 грудня у Парижі. "Водночас є всі підстави сподіватися на те, що відбудеться субстантивна розмова", – підсумував Пєсков.

У зв'язку з цим він натякнув, що президенти Росії та України в процесі саміту можуть зачепити газову тему. За словами Пєскова, цього слід очікувати, якщо залишаться проблемні питання, які не вдасться вирішити на робочому рівні.

"Загалом є розуміння, що спершу на робочому рівні мають відбутися ґрунтовні переговори. Якщо залишатимуться проблемні питання, за якими не вдалося домовитися, то президенти зможуть використати зустріч у Парижі, де вони так чи інакше матимуть можливість удвох поспілкуватися з тим, щоб торкнутися там і газової тематики. Тому час скорочується, цейтнот, але тривають інтенсивні контакти", – наводить цитату Пєскова "РИА Новости".

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...