Наслідки військової поразки: Реформатор Пашинян пішов у відставку з посади прем'єра Вірменії

Пашинян пішов у відставку з посади прем'єра Вірменії

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку. Однак продовжуватиме виконувати обов'язки глави уряду до позачергових парламентських виборів. Про це політик оголосив у ході звернення до народу, повідомляють Патріоти України з посиланням на armeniasputnik.am.

Зазначимо, за законодавством Вірменії проведення позачергових виборів можливе тільки після відставки прем'єра і провалу двох спроб обрання нового глави уряду.

"Для реалізації конституційних положень і розпуску парламенту я сьогодні подаю у відставку", - заявив Пашинян.

Він підкреслив, що продовжить виконувати обов'язки прем'єра до виборів. За його словами, ці позачергові вибори важливі тим, що минулого року Вірменія пройшла через серйозні випробування.

Дострокові вибори у Вірменії пройдуть 20 червня. Очікується, що голосування покладе край політичній кризі, яка триває з осені 2020 року, коли Вірменія фактично зазнала поразки у війні з Азербайджаном за Нагірний Карабах.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...