"Настала нова епоха - новий президент!": Саакашвілі просить Зеленського повернути йому громадянство

Адвокат екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що передав в Адміністрацію президента звернення Саакашвілі, у якому його клієнт просить повернути собі громадянство України. Про це Чорнолуцький повідомив у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Настала нова епоха - новий президент! Тому, cьогодні був в Адміністрації президента України та, як його адвокат подав на ім’я президента Володимира Зеленського звернення Саакашвілі, щодо відновлення справедливості та повернення українського громадянства", - написав адвокат.

У зверненні Саакашвілі наголошує, що його незаконно позбавили громадянства.

"Всі юристи стверджують, що позбавлення мене українського громадянства незаконно, так як за Конституцією України не можна позбавити громадянства громадянина України, а за міжнародним правом не можна залишати людину взагалі без громадянства", - зазначає екс-губернатора Одещини.

Водночас він стверджує, що йому не потрібні "жодні посади і преференції".

Саакашвілі запевнив Зеленського, що у разі появи сумнівів, президент може передати розпорядження голові Державної прикордонної служби про те, що вінмає право в'їхати в Україну, щоб самому захистити свої права в суді.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...