"Настав час нести відповідальність": США планують фінансувати зброю для України коштом російських олігархів

У Конгресі США планують використати кошти вкрадені російськими олігархами, для оплати безпекової підтримки для ЗСУ у війні проти РФ. Про це заявив у неділю лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер, передають Патріоти України.

На брифінгу в Нью-Йорку, Шумер повідомив, що конгрес працюватиме над пошуком джерел фінансування нового пакету допомогу в $33 млрд, про який попросив президент Байден. Для цього планується конфіскувати активи російських олігархів. "Нам потрібні всі активи, які ми можемо об’єднати, щоб надати Україні необхідну допомогу", – цитує Шумера Reuters.

Сенатор пояснив, що Конгрес невдовзі ухвалить законопроєкт, який спростить процес конфіскації майна, що належить олігархам у Сполучених Штатах. Для цього законодавці дозволять прискорити розгляд справ про конфіскацію у федеральному суді.

За його словами, також парламент США визнає кримінальним злочином свідоме володіння доходами, отриманими від "корупційних операцій" з російським урядом. "Настав час для російських олігархів, які потрапили під санкції, понести відповідальність за отримані ними неправомірно кошти", - сказав Шумер.

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...