"Настав час розповісти": Шуфрич підтвердив участь російських військ у боях під Іловайськом та Ізвариним (відео)

Депутат Верховної Ради із фракції "ОПЗЖ" Нестор Шуфрич розповів про свою бесіду з екс-послом РФ в Україні Михайлом Зурабовим у 2014 році, яка підтверджує участь російських військ у боях під Іловайськом та Ізвариним. Виступаючи в ефірі ток-шоу "Право на владу", Шуфрич заявив, що Зурабов погрожував п'ятому президентові України Петру Порошенку російськими військами, якщо він зважиться на силовий сценарій визволення Донбасу, передають Патріоти України.

"Настав час розповісти про мою розмову із Зурабовим у 2014-му році після того, як відбувся Іловайськ, сталося Ізварино та були підписані перші Мінські угоди. Я з ним зустрівся приватно та запитав його: ми ж тоді, у червні 2014 року, домовилися практично про все на умовах набагато кращих, ніж було підписано ці Мінські угоди, тоді умови для України були м'якшими, загиблих було 300 осіб, гривня була 9,5. Чому Порошенко наважився військовим способом врегулювати цей конфлікт? Були добрі людські стосунки, сказав: "Нестор, а я його попереджав", - заявив нардеп, не приховуючи, що російська сторона прямо погрожувала Україні застосуванням військової сили.

На репліку Шустера відреагував секретар РНБО Олексій Данилов, котрий також був гостем програми. "Сьогодні пан Нестор мав таку приємну розмову, що я аж сів. Він підтвердив сьогодні, що російські війська зайшли на територію Донецької та Луганської областей і творили там те безладдя, яке вони творили: вбивали наших громадян. Сьогодні ми отримали підтвердження цього факту, який всі росіяни заперечували", - заявив секретар.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.