Настав час саджати Медведчука і Ко? Генпрокуратура відкрила справу у держзраді на нардепів ОПЗЖ

За фактом поїздки до Москви представників "Опозиційної платформи – За життя" відкрито кримінальне провадження. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора (ОГП) у відповідь на запит "Радіо Свобода", зазначають Патріоти України.

Рішення ухвалили на виконання постанови Печерського районного суду, який задовольнив скаргу народної депутатки від "Голосу" Соломії Бобровської. Суд зобов'язав уповноважених осіб ОГП внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за статтею про державну зраду. Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

"На виконання ухвали суду до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 111 КК України, за фактом поїздки народними депутатами України 10.03.2020 до Москви та переговорів з депутатами Державної думи Російської Федерації щодо врегулювання конфлікту на Донбасі", — сказано у відповіді на запит журналістів.

10 березня група нардепів від "Опозиційної платформи – За життя" відвідала Москву, де зустрілася з депутатами Державної думи Росії. У партії заявили, що сторони обговорювали створення "парламентського виміру "нормандського формату". Голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук також нібито обговорив цю ініціативу зі своїм кумом — російським президентом Володимиром Путіним.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...