Наступ на Донбасі захлинувся: Що сталося з армією Путіна, - Der Spiegel

На Донбасі зараз імовірно проходить головна битва нинішнього етапу війни в Україні. Умови для наступу в степах набагато зручніші, ніж на півночі в лісах. Проте російська армія не демонструє суттєвих проривів на фронті, не кажучи вже про взяття в оточення українські угруповання військ, передають Патріоти України.

Окупанти на лінії фронту в 500 кілометрів досягають лише невеликих тактичних успіхів, хоча мають більше військової техніки, особливо артилерії. Українці поки що відповідають, з чого можуть, але частіше зариваються в окопи. Проте на підході сучасна зброя, надана Заходом, повідомляє німецьке виданнDer Spiegel.

Згідно зі статистикою від експертів, РФ зосередила на сході України 78 батальйонно-тактичних груп – це максимум 78 тис. солдатів. Україну ж у зоні Операції об'єднаних сил захищають від 30 тис. до 40 тис. бійців, які є дуже мотивованими, мають величезний досвід ведення бойових дій ще з 2014 року.

Загарбники хочуть оточити це угруповання наших військ та відрізати шляхи постачання. Якщо план вдасться, це матиме вкрай негативні наслідки для України.

Росіяни наразі мають досконалішу військову техніку, ніж українці. Однак у РФ не вистачає професійних військових та амуніції. Солдати, які не мають бойового досвіду, можуть не витримати наступ.

Ситуацію могла б врятувати загальна мобілізація населення РФ, але, по-перше, на неї потрібен час, а по-друге, це небезпечно для президента Росії Володимира Путіна, котрий усе ще говорить про "спецоперацію", а не про війну.

Ситуація на лінії фронту тепер є такою, що Україна має невелику перевагу в живій силі, але їй не вистачає військової техніки. Зараз активно постачаються сучасні зразки озброєння з країн НАТО і не тільки, але на те, щоб усе запрацювало на полі бою, потрібен час.

Поки жодна зі сторін не може досягти серйозних успіхів, все говорить про те, що розпочнеться так звана війна на виснаження. Навіть якщо війська РФ зможуть дійти до великих міст, як Слов'янськ чи Краматорськ, у них не залишиться сил на штурм.

Експерти впевнені, що наступ на Донбасі був поспішним. Частинам окупантів, які були відведені з півночі та північного сходу України, практично не дали часу на відновлення. Це пов'язано з бажанням Путіна продемонструвати хоч якісь суттєві "перемоги" до 9 травня. Поки що їх не видно. Зазначається, що ближче до літа армія Росії буде змушена відступити з Донбасу для перегрупування військ, тільки тоді українська армія матиме можливість піти в контрнаступ.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...