Наступ окупантів триватиме ще 7-10 днів, далі РФ видихнеться: Жданов озвучив прогноз

Російській окупаційній армії вистачить сил приблизно на 7-10 днів наступу, далі - РФ видихнеться. При цьому кремлівський диктатор Володимир Путін не сприймає новини з фронту й продовжує промовляти самовпевнені заяви про те, що потрібно йти вперед і виконати поставлені завдання за всяку ціну, не рахуючи втрат. Про це розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов в ефірі Україна 24, передають Патріоти України.

За його словами, Генштаб РФ рекомендував Путіну відмовитися від другої хвилі наступу в Україні, щоби зберегти хоча б частину боєздатної армії. Але господар Кремля не погодився. "Була інформація про спробу кількох генералів з Генерального штабу Росії надати Путіну аналітичний звіт, який рекомендує відмовитися від другої хвилі наступу тому, що вони фактично тут втрачають всю боєздатну частину армії та до цього все йде. Він сказав, що все за планом, продовжуємо наступ", - розповів Жданов.

За його словами, плани у Путіна - наполеонівські. Зокрема, те, що відбувається в Придністров'ї, це частина проекту "Новоросія". "План саме в цьому і полягав: південний схід України, відокремлення України від м рського узбережжя. Тому тут нічого нового. Думаю, що задум - не лише Донецька, Луганська області, а задум йде далі – Дніпро, і місто, і річка, і тоді можливий поворот на північ у напрямку Києва. Там, до речі, найкоротша відстань", - пояснив Жданов.

При цьому військовий зазначив, що реальність може неприємно вразити Путіна. Операція на сході України триває вже шостий день, а, згідно із законами військової науки, наступальна операція не може тривати довше двох тижнів, тому що більше накопичити матеріальних запасів не можна. "Тому ще сім-десять днів, і вони видихнуться", - сказав Жданов.

"Точка біфуркації може відбутися десь на рівні Генерального штабу Російської Федерації, коли Генштаб буде змушений покласти на стіл Путіну звіт і сказати: все, ми далі наступати не можемо. І ось тут може відбутися, як кажуть політики, тут може прилетіти чорний лебідь в плані внутрішньої нестабільності самої системи в Росії", - додав військовий експерт.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...