Наступ РФ на Донбас втратив імпульс, Путін залишився без третини наземних сил, - розвідка Британії

Після початку широкомасштабного вторгнення Росія втратила в Україні третину зі своїх наземних бойових сил. Падає не лише кількість, а й ефективність і моральний дух солдатів ЗС РФ, а на Донбасі спостерігається велике "відставання від графіка", передають Патріоти України.

Такими даними розвідників публічно поділилося Міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Інформація була опублікована на Twitter-сторінці пресслужби в неділю, 15 травня.

У своїй щоденній доповіді відомство повідомило, що російський наступ на Донбасі "втратив імпульс". "Незважаючи на дрібні початкові досягнення, Росія не змогла досягти значних територіальних вигод за останній місяць, одночасно зазнаючи великих втрат", – йдеться в тексті.

У британській розвідці припустили, що ситуація погіршуватиметься для РФ втратою ще й таких критичних факторів, як мостове обладнання, розвідувальні безпілотники, можливостей розвідки та спостереження.

Так, обладнання окупантів для переправ не вистачало протягом усієї війни, що уповільнювало наступ та обмежувало маневри путінської армії.

А російські безпілотники, життєво важливі для тактичної поінформованості й наведення артилерії, вразливі під прицілом ППО України. Розвідники вказали, що зниження здібностей ЗС РФ продовжуватиме гальмувати їхній наступ в Україні.


Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...