Наступ Росії на Донбасі "захлинувся", Путіну може загрожувати переворот, - британський експерт

Військовий експерт і військовий співробітник Королівського коледжу Лондона доктор Майк Мартін вважає, що російський напад на Донбас "захлинувся". На його думку, Москва змарнувала свій єдиний шанс захопити регіон і досягти чогось, що можна було б видати за перемогу, передають Патріоти України.

Таку думку він висловив на своїй сторінці у Twitter. За його прогнозом, бої триватимуть ще два-чотири тижні, оскільки у Росії закінчуються війська, а Україна контратакує.

"Зараз у війні відбувся великий стратегічний зсув, який спонукав Велику Британію окреслити більш чітку та амбітну стратегічну мету – очистити Україну від російських військ включно з Кримом, до кордонів 2014 року", – написав Мартін, посилаючись на міністра закордонних справ Британії Елізабет Трасс.

Однак він говорить, що Ліз Трасс помиляється, передбачаючи, що виселення російських військ з України займе 10 років. "Російські сили будуть знищені раніше, і ми побачимо переворот", – стверджує британський експерт.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...