Наступ триває: Буданов розповів, на якому напрямі ЗСУ просуваються швидше

Контрнаступ воїнів ЗСУ проходить доволі складно, оскільки росія встигла дещо укріпити свою позицію стаціонарними оборонними комплексами. Про це розповів керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов у інтерв'ю болгарському виданню bTV, передають Патріоти України.

Але головним є те, що наступ наших воїнів триває. «Найголовніше, що наступ не зупиняється, а продовжується. На мою думку, на Бахмутській лінії він йде трохи швидше, ніж на півдні, але час покаже», — вважає Буданов.

Також головний розвідки України закливав світ «не бути заручником дій однієї країни-терориста росії». Він наголосив, що ворожі атаки на портову інфраструктуру й зерносховища України — «це ще одне свідчення російського злочину проти людяності».

«Через те, що ми скоротили експорт зерна, страждають в основному незабезпечені країни, які у продовольчому сенсі залежать від України — в основному це країни Азії та Африки. Ми знову почнемо експортувати зерно, подобається це росії чи ні», — запевнив Буданов.

За його словами, Україна вживає заходів, аби відновити обсяги експорту. Крім того, керівник ГУР висловив вдячність Болгарії за військову підтримку у війні проти рф.

«Болгарія передала нам значну кількість зброї, але головне — збільшує обсяги виробництва нових боєприпасів. Потреби дуже високі, тому для нас це життєво важливо. Україна завжди пам’ятатиме і буде вдячна за ту допомогу, яку нам надає Болгарія», — підкреслив він.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...