Наступ вже розпочався: Військовий експерт розповів про відволікаючі удари росіян на фронті

Наступ російських військ вже розпочався. Плани ворога незмінні: вони хочуть взяти Бахмут, щоб далі піти у наступ на Слов'янськ та Краматорськ, а згодом окупувати всю Донеччину за наказом володимира путіна. Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, аеророзвідник ТрО ЗСУ Андрій Коваленко, передають Патріоти України.

«Якщо говорити про наступ росіян, то він вже йде. Головні зусилля будуть задіяні саме на сході, але не виключено, що будуть відволікаючі удари на Запорізькому напрямку, на півдні та Харківщині. Також не можна виключати, бо на Чернігівщині та Сумщині постійно ведуться обстріли, певну імітацію наступальних дій там з метою розтягнути наші сили», — вважає експерт.

За його словами, ворог не полишає планів наступу на Слов'янськ та Краматорськ і для цього тисне на українські Сили оборони на двох напрямках.

«Якщо подивитися на дії ворога під Бахмутом, вони рвуться до траси на Слов'янськ через Благодатне. Звідти їх поки відкинули, але плани росіян не змінюються, вони лізуть до траси на Слов'янськ з Бахмутського напрямку, а Лиманський напрямок потрібен, щоби тиснути на агломерацію Краматорськ-Слов'янськ з півночі», — розповів Коваленко.

Так само росіяни намагаються перерізати трасу Костянтинівка-Бахмут для подальшого наступу на Костянтинівку, а також продовжує тиск на Вугледар та Курахове.

Військовий не виключає, що українськи сили можуть залишити Бахмут, як це було у випадку з Соледаром, але виключно для того, щоб зайняти більш вигідні позиції та не дати ворогу виконати свій план.

«Я впевнений, що командування розуміє ситуацію краще за нас всіх. Відповідно, якщо подивитися на оборону Соледару, вона була необхідна, щоб у цей час підготувати позиції, до яких відходили наші військові, щоб продовжувати захист Бахмуту. Ворог зараз лізе з боку Кліщіївки до траси Костянтинівка-Бахмут, щоб її перерізати та далі наступати на Костянтинівку. Але наразі закріпитися їм там не вдається. Так само Вугледар та Курахово, де також ми тримаємо позиції. й

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...