Наступ ЗСУ у Херсоні або Новій Каховці стане ударом для РФ - ворогові там доведеться здаватися, - експерт

Війська Росії посилено тримаються за окуповану Херсонську область. Якщо силам оборони України вдасться вийти на Нову Каховку та Херсон і взяти під контроль переправи, противнику буде нікуди відступати, передають Патріоти України.

Ворог змушений буде або здатися, або його знищать. Причому такий маневр може призвести до встановлення вогневого контролю над лініями постачання російських військ з окупованого Криму. Перехід на ліву сторону Дніпра дозволить наблизитися до кримського перешийка і ліквідувати загрозу противника на півдні Запорізької області. Тоді деокупація Приазов'я стане справою часу. Про це заявив полковник запасу, учасник миротворчих місій у Косово та Іраку, військовий експерт Сергій Грабський.

У інтерв'ю НВ він розповів про те, що Херсонська область залишається стратегічно важливим регіоном, як для України, так і для російської окупаційної армії. Якщо українським військам вдасться вийти на Нову Каховку або Херсон, а також повернути під свій контроль переправи, більш північні позиції противника ще залишаться, проте варіантів для нього вже не буде. Причому вихід на такі позиції посприяє утриманню під вогневим контролем ліній забезпечення ворожих підрозділів з окупованого Криму.

"Треба розуміти і чому противник так відчайдушно тримається за цю частину української землі, і чому вона важлива для нас. Адже якщо ми виходимо на Нову Каховку чи на Херсон і захоплюємо переправи, бо на північ від локацій противник ще залишиться, фактично противник буде там приречений. Тому що відступати йому буде нікуди, і він буде примушений здатися, або він буде гарантовано знищений. Крім того, потрібно розуміти, що вихід на ці позиції дозволить нам тримати під вогневим контролем лінії постачання противника, що йдуть з Криму", - пояснив Грабський.

Також офіцер додав, що навіть перехід на ліву сторону Дніпра дозволить наблизитися до кримських перешийків і перекриє можливості ворожих військ здійснювати агресію на півдні Запоріжчини. Становище ворога суттєво ускладниться, а деокупація Приазов'я стане справою часу.

"Якщо ми навіть перейдемо на той бік, на лівий бік Дніпра, наблизимося до кримських перешийків, ми фактично знищимо можливість противника здійснювати агресивні дії на північно-таврійському напрямку, тобто на півдні Запорізької області. І таким чином його ситуація, його становище там буде дуже-дуже ускладнено. І тоді звільнення Приазов'я буде просто справою часу", - підкреслив військовий експерт Сергій Грабський.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...