Наступ ЗСУ від Криму до Донбасу і перемога над РФ: У ГУР розкрили деталі прогнозу Буданова

Прогнози начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова про масштабний наступ ЗСУ навесні та перемогу Києва над Москвою у 2023 році базуються на розвідувальних даних, аналізі обстановки на фронті та міжнародній ситуації, передають Патріоти України.

Робота української армії, допомога Заходу і розвиток внутрішніх процесів в агресорі РФ дозволяють розраховувати на реалізацію сценарію. Про це заявив представник ГУР МО Андрій Юсов.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що заяви Буданова – "це не стосується прогнозу, умовно, погоди або гороскопу". Прогнози начальника ГУР базуються на серйозних даних.

"Це стосується чіткої інформації, що базується на розвідданих, аналізі ситуації на полі бою, міжнародній ситуації. Тому, безумовно, слова Буданова про позитивні зрушення на фронті - прозвучали ще влітку про події восени і в багатьох інших випадках - це інформація, що підтверджується життям і практикою", - пояснив Юсов.

Представник розвідки також нагадав, що Буданов свого часу попереджав про повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну, на яке в підсумку пішла країна-окупант.

Крім того, Юсов зазначив, що робота ЗСУ, допомога держав-партнерів і розвиток внутрішніх процесів в РФ дозволяють прогнозувати перемогу України у війні в 2023 році.

"Тому так, є всі ознаки того, що і завдяки діяльності українських сил оборони, і завдяки допомозі наших партнерів, і власне через ті внутрішні процеси, які відбуваються в РФ, ми можемо сміливо стверджувати, що 2023 рік буде переможним. Власне, ті місяці, озвучені, для цього є підстави", - говорить він.

Також він уточнив, що в Росії йдуть певні процеси, про які поки публічно не кажуть. Однак результати подій з'являться вже незабаром.

"Багато процесів, які зараз відбуваються на території РФ, публічно ми не бачимо. Але вони вже йдуть, і скоро ми побачимо їх результат", - підкреслив Андрій Юсов.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.