"Наступання на граблі": Індія знов закупила "не имеющие аналогов в мире" російські винищувачі, з котрими і так постійно мучиться

Делі залишається останнім великим покупцем російської військової авіації, не зважаючи на численні скандали з закупкою винищувачів покоління 4+, через низьку якість машин і "сирість" розробок.

Індія отримає російські винищувачі

Міноборони Індії схвалив покупку російських винищувачів МіГ-29 і Су-30МКІ, повідомляють Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

2 липня Міноборони Індії схвалило виділення коштів на придбання для Збройних сил країни різних платформ і обладнання загальною вартістю близько 389 млрд рупій (5,2 млрд дол.).

Схвалені проєкти в основному орієнтовані на придбання і розробку озброєнь і військової техніки у національних компаній Індії.

Загальна вартість цих проєктів становить 311,3 млрд рупій. Продукція буде вироблятися в Індії з залученням державних і приватних компаній оборонної промисловості, малих і середніх підприємств.

МіГ-29 ВПС Індії. Фото ЗМІ Індії

Частка індійської промисловості в ряді проєктів складе до 80%. Значна кількість програм буде реалізовано після передачі індійської промисловості відповідних технологій Організацією оборонних досліджень і розробок Міноборони Індії (DRDO).

До них, зокрема, відносяться боєприпаси для РСЗВ «Pinaka», модернізація озброєння БМП, радіостанції для сухопутних військ, крилаті ракети великої дальності й ракети «Astra» класу «повітря-повітря» для ВМС Індії й ВПС Індії. Вартість угод на проєктування і розробки становить близько 204 млрд рупій.

Винищувачі

Рада з оборонних закупівель також схвалила пропозицію про придбання 21 нового літака МіГ-29, поряд з модернізацією 59 вже перебуваючих на озброєнні МіГ-29, закупівлю 12 літаків Су-30МКІ.

Загальна вартість цих проєктів складе 181,48 млрд рупій (2,43 млрд дол.).

Так, закупівля і модернізація МіГ-29 в Росії оцінюється в 74,18 млрд рупій, а Су-30МКІ будуть зібрані за ліцензією Hindustan Aeronautics Limited (HAL) в рамках угоди вартістю 107,3 млрд рупій.

Винищувач Су-30МКІ ВПС Індії. Фото: ЗМІ Індії

12 додаткових Су-30МКІ будуть придбані для заміни літаків, втрачених за останні роки в результаті аварій.

Компанія HAL, яка до березня 2021 року завершить ліцензійну збірку останнього 222-го Су-30МКІ, прагне отримати додаткові замовлення для збереження складальної лінії в робочому стані.

Як зазначається, додаткові літаки дозволять збільшити число винищувальних ескадрилій в бойовому складі ВПС.

Закупівля пакета озброєнь була схвалена на тлі посилення напруженості у відносинах між Індією і Китаєм.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...