Наступна ціль Путіна: Політолог назвав країну НАТО, по якій хоче "вдарити" РФ після України

Москва на тлі напруги відносин з Вільнюсом після заборони транзиту низки товарів через територію Литви до Калінінграда хотіла б завдати удару по цій прибалтійській країні, проте не може цього зробити. Таку думку висловив "24 каналу" експерт, голова ГО "Асоціація політичних наук" Дмитро Сінченко, передають Патріоти України.

У РФ, за словами експерта, поки майже немає важелів впливу на Литву, яка забезпечила собі економічну та енергетичну безпеку. Тому від Москви слід очікувати лише погроз, політичного тиску і дрібних провокацій, які нічим не закінчаться.

"Всі її боєздатні збройні сили загрузли в Україні. Вся її економіка тріщить по швах. Всі погрози санкціями, на які Росія була здатна і готова, вона вже реалізувала. Вона вже спробувала створити навалу біженців, вона вже намагалася чинити тиск через газопостачання й отримала зворотний ефект - газову незалежність Литви. Максимум, на який сьогодні здатна російська диктатура, - це нові кібератаки, але з цим в Європі вже навчилися боротися", - говорить Сінченко.

За його оцінками, на сьогодні в Литві малоймовірні навіть невеликий теракт або політичне вбивство, на яких спеціалізуються спецслужби агресора. Напружені відносини Москви та Вільнюса, додає експерт, зараз будуть тільки на користь Україні - вони будуть послаблювати політичний режим РФ.

"Можливі маневри російської армії в Білорусі теж будуть відволікати увагу окупантів від кордону з Україною, і дозволять Україні зосередити більше сил для звільнення окупованих територій на півдні і Сході, а значить, наближають нашу перемогу. Тому Україна повинна бути дуже вдячна литовцям за їх принципову стійку позицію", - резюмував експерт.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...