"Наступні місяці будуть дуже критичними": РФ піде у великий наступ, - Міноборони Естонії

У найближчі місяці Росія піде в новий великий наступ. На підготовку ворога до цього вказують останні кроки Росії. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, повідомляє ERR. В Естонії вважають, що Путін призначив Валерія Герасимова командувачем російськими військами в Україні не просто так. Вся річ у тому, що саме він може віддавати накази відразу всім видам військ, передають Патріоти України.

"Ці кроки вказують на те, що Росія готується до великого наступу", - додав Певкур. Він акцентував на тому, що саме зараз Україні необхідно якомога швидше передати західні танки. "Ситуація в Україні складна, Росія зосереджує нові сили, підвезено дуже багато живої сили ... Чому очікування (надання танків Україні – Главред) стали настільки великими – всі розуміють, що наступні пара місяців будуть дуже критичними", - сказав Певкур.

Він переконаний в тому, що Німеччина дозволить поставку своїх танків Leopard. Однак країни швидше за все не ризикнуть передавати танки Україні без згоди Берліна.

"Зміни відбудуться, якщо надані союзниками танки, бойові машини, техніка будуть діяти як єдиний кулак. Я не думаю, що одностороннє надання танків щось змінить на краще і у відносинах між союзниками. Німеччина може більше замкнутися, і нам цього не потрібно", - сказав міністр оборони Естонії.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...