Наступні три тижні будуть вирішальними, вони визначать результат війни України та РФ, - американський експерт

Американський військовий експерт, колишній заступник помічника міністра оборони США у Європі та НАТО Майкл Райан заявив, що наступні три тижні будуть вирішальними у війні Росії з Україною. Експерт переконаний, що росіяни недооцінили українську армію, передають Патріоти України.

За умови посилення та прискорення допомоги Заходу українці цілком здатні вийти з війни переможцями. Таку думку Райан висловив в інтерв'ю SkyNews.

На думку експерта, результат війни та те, хто у ній переможе, буде вирішено у найближчі три тижні. І навіть те, що Кремль відмовився від планів щодо окупації всієї України та зосередилися на східній частині Української держави, не робить перемогу РФ безумовною. Їхня головна проблема залишається незмінною: невідомо, чи зможуть росіяни "відновити достатню бойову міць" і протистояти "дуже досвідченим" українським силам на сході.

"Наступні три тижні будуть вирішальними. Вони визначать результат війни", - сказав Райан. Він також наголосив на винятковій важливості інтенсивної та оперативної допомоги західних країн у забезпеченні України сучасним озброєнням.

"Якщо ми на Заході зможемо посилити відчуття невідкладності у постачанні українців, завершивши їх до рівня берлінського авіалайнера, українці справді можуть вийти з війни з перемогою", - сказав Райан.

Також експерт прокоментував нещодавні "ротації" у вищому військовому командуванні РФ. Призначення генерала Олександра Дворнікова, який командував російською військовою кампанією в Сирії, командувати війною в Україні - підсилить жорстокість бойових дій. На думку Райана, Росія застосовуватиме "класичну російську тактику" випаленої землі і здійснюватиме "масовані повітряні та артилерійські атаки".

Але захоплення східних регіонів України для РФ все одно буде важким завданням. До того ж, невідомо, чи вистачить Росії для цього сил.

"Це викличе велику жорстокість, як і передбачив президент Зеленський. Це буде схоже на Другу світову війну, як сказав міністр закордонних справ України. Але зрештою росіяни зазнають ще більших втрат за такого підходу", - заявив Райан.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...