Наступного року ми хочемо провести місцеві вибори по всій Україні, включно з окупованими територіями, - нардеп від "Слуги народу"

За словами Богдана Яременка, подібне передбачається Мінськими домовленостями.

Богдан Яременко. Фото: День.

Україна планує наступного року провести місцеві вибори по всій території, включно з окупованими. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики, нардеп від "Слуги народу" Богдан Яременко в коментарі журналістам у кулуарах парламенту, передають Патріоти України.

"Ми прагнемо до виборів в органи місцевої влади в рамках Мінських домовленостей наступного року по всій території України, зокрема, як це передбачають Мінські домовленості, на окупованих територіях.

Чи зможемо ми це реалізувати, чи є в інших сторін переговорного процесу така ж воля, як в України, і таке ж бажання миру, і в тому числі до проведення виборів як маленького етапу настання миру, ми побачимо, це покажуть переговори", - заявив нардеп.

Яременко переконаний, що українська сторона зберігатиме риторику Президента Володимира Зеленського під час переговорів у "нормандському форматі". "У мене немає жодних сумнівів, що позиція України на переговорах буде саме такою, як її визначив Президент і міністр закордонних справ", - зазначив він.

Джерело: Цензор.НЕТ

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...