Наступник Меркель заступився за Україну і пригрозив Кремлю зупинкою "Північного потоку-2"

Проросійський політик демонструє намір дотримуватись домовленостей Меркель з Байденом

Кандидат у канцлери ФРН від блоку ХДС / ХСС Армін Лашет заявив, що якщо Росія буде використовувати газопровід "Північний потік-2", будівництво якого планують завершити вже цього літа, для агресивного тиску на Україну, Берлін виступить за підтримку санкцій на рівні Євросоюзу. Про це політик сказав в інтерв'ю польській газеті Rzeczpospolita, зазначають Патріоти України.

Він наголосив, що тільки це дасть гарантію, що Росія "не зможе використовувати трубопровід в якості геополітичного зброї". У той же час угода між Німеччиною і США, згідно з якою Берлін зобов'язується вжити заходів у відповідь на можливу агресію РФ проти України, дає інструмент для спільного залучення РФ до відповідальності за деструктивну діяльність.

Кандидат у канцлери також зазначив, що підтримка суверенітету і безпеки України повинна бути пріоритетом у зовнішній політиці Німеччини.

Варто нагадати, Армін Лашет мало того що вважається проросійським політиком, але і досить цинічним. Нещодавно німців шокувала поведінка наступника Меркель на посаді голови блоку ХДС / ХСС під час траурної промови президента ФРН.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...