Наступник Меркель заступився за Україну і пригрозив Кремлю зупинкою "Північного потоку-2"

Проросійський політик демонструє намір дотримуватись домовленостей Меркель з Байденом

Кандидат у канцлери ФРН від блоку ХДС / ХСС Армін Лашет заявив, що якщо Росія буде використовувати газопровід "Північний потік-2", будівництво якого планують завершити вже цього літа, для агресивного тиску на Україну, Берлін виступить за підтримку санкцій на рівні Євросоюзу. Про це політик сказав в інтерв'ю польській газеті Rzeczpospolita, зазначають Патріоти України.

Він наголосив, що тільки це дасть гарантію, що Росія "не зможе використовувати трубопровід в якості геополітичного зброї". У той же час угода між Німеччиною і США, згідно з якою Берлін зобов'язується вжити заходів у відповідь на можливу агресію РФ проти України, дає інструмент для спільного залучення РФ до відповідальності за деструктивну діяльність.

Кандидат у канцлери також зазначив, що підтримка суверенітету і безпеки України повинна бути пріоритетом у зовнішній політиці Німеччини.

Варто нагадати, Армін Лашет мало того що вважається проросійським політиком, але і досить цинічним. Нещодавно німців шокувала поведінка наступника Меркель на посаді голови блоку ХДС / ХСС під час траурної промови президента ФРН.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...