Наступу не буде, але можливі "сюрпризи": У МВС розказали, до чого готуватися у святкові дні


Росія не готується до наступу в День Незалежності України. Однак українцям все одно варто бути готовими до можливих "сюрпризів" від окупантів. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Російський лідер любить символізм. Тому ми чекаємо особливих сюрпризів для всіх мешканців нашої держави", - сказав він.

Єнін додав, що ніякого штурму столиці чи наступу росіян на цей день не передбачається. Водночас, зброя у Росії: ракети, авіабомби і інші "сюрпризи" приготовані для переважно мирного населення.

"У ці дні я особливо хотів би закликати дослухатися до порад військових адміністрацій, і реагувати на сигнал повітряної тривоги", пояснив він.

Єнін зазначив, що якщо громадянин бачить якісь підозрілі ознаки, то він має зателефонувати у поліцію. Також МВС спостерігає збільшення активності телефонних терористів.

"Наші підрозділи діють в умовах підвищеної готовності. В місцях відпочинку громадян буде забезпечене посилене патрулювання з боку кінологів, з боку вибухотехніків. На поготові будуть слідчі оперативні групи готові до реагування на будь який нештатний розвиток ситуації. Так само будуть задіяні наші рятувальники", - сказав представник МВС.

"Хотів би попросити громадян з повагою ставитись до обмежень, які встановлюються військовими адміністраціями і допомагати правоохоронцям, які в ці дні допомагають забезпечувати безпеку", - додав він.

Операція була вдала: Сили оборони знищили РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

вівторок, 16 квітень 2024, 15:25

Українські військові вразили РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Про це повідомили джерела "РБК-Україна", передають Патріоти України. Сили оборони України знищили модернізований комплекс "Небо-У", який д...

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...