Наступило прозріння: Вrexit був помилкою - більшість британців хочуть повернутися до ЄС

Більшість британців британців заявили, що рішення про Brexit було помилковим, і хочуть повернутися до ЄС. Про це свідчиться нове соцопитування YouGov, передають Патріоти України.

Відповідно до опитування, у червні 2016 року 57% британців вважали, що рішення вийти з Європейського Союзу в 2016 році було неправильним, лише 32% вважали його правильним. Зараз більше половини - 55% - заявили, що проголосували б за повернення до ЄС, проти були 31%.

"Опитування, в якому взяли участь понад 2000 британців, показало, що 63% вважають Brexit більше провалом, ніж успіхом, у порівнянні з 12%, які бачать його більше успіхом. Ще 18% сказали, що ні те, ні інше", - наводять такі дані журналісти.

Тим часом прем’єр-міністр Ріші Сунак у травні заявив, що Brexit приносить переваги, посилаючись на свою політику вільних портів - спеціальні зони, що містять податкові та митні пільги та спрощені правила торгівлі - і зниження ПДВ, що, за його словами, здешевить пиво та гігієнічні товари.

Однак економісти кажуть, що вільні порти навряд чи сприятимуть розвитку економіки Британії, але можуть мати обмежену цінність як інструмент регіонального розвитку.

Варто додати, що Велика Британія покинула Європейський Союз 31 січня 2020. 23 червня 2016 року країна провела еферендум щодо членства Британії в ЄС. За його результатами більшість виборців виявили своє бажання покинути союз, але розрив був несуттєвий (51,9 % проти 48,1 %). Його ініціатором був колишній прем'єр Борис Джонсон.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...