Наступили на кований чобіт державі-агресору: Україна, як один з гарантів врегулювання, виступила за вивід з Придністров'я російської армії

Схоже Україна та Молдова замислили нову комбінацію щодо найдавнішої "народно-терористичної республіки" Москви на наших кордонах

Президент Санду недарма свій перший закордонний візит здійснила до Києва

Україна виступає за перетворення військової місії на цивільну у Придністров’ї, що сприятиме врегулюванню конфлікту у Молдові. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в інтерв’ю ТСН.ua, зазначають Патріоти України.

Україна виступає за перетворення військової місії на цивільну у Придністров’ї

Зараз в України схожа ситуація з окупованим Донбасом, і Україна працює тут зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква наголосив, що якщо виведення цієї миротворчої місії і заміна її на поліцейську розпочнеться, Україна ніколи не буде заважати, а відповідним чином лише сприятиме.

На уточнюючи запитання щодо готовності у разі потреби надати для такої мети «зелений коридор» і ухвалення відповідного рішення Верховної Ради, Жовква відповів: «Отже, таке рішення Верховної Ради буде прийнято».

«Ми не хочемо ще одного вогнища на наших південно-західних кордонах. Тому ми всіляко сприятимемо. Молдова має виконати свою частину роботи, а Україна буде тут надійним посередником і партнером», – додав заступник керівника Офісу глави Української держави.
Російські військові в окупованій частині Молдови

Водночас він нагадав, що питання придністровського врегулювання обговорювалося Президентами України і Молдови під час офіційного візиту Маї Санду в Київ 12 січня, й тоді Володимир Зеленський вкотре підтвердив позицію України, що ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Молдови у міжнародно визнаних кордонах.

Під час візиту президента Молдови до України Мая Санду виступила за реформування місії миротворців у Придністров’ї, перетворення її на цивільну.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...