Натяки Кремля добре зрозуміли? Казахстан почав перевірку боєготовності військ на тлі погіршення відносин з РФ

У Збройних силах Казахстану в п'ятницю, 3 вересня, розпочалася перевірка боєготовності. Військові частини підняті по тривозі. Про це повідомила прес-служба Міноборони Республіки Казахстан, передають Патріоти України.

У перевірці боєготовності будуть задіяні, в тому числі, ВМС, ВПС, Десантно-штурмові війська. В рамках маневрів підрозділи перекинуть на великі відстані, що дозволить перевірити швидкість реакції в разі можливої агресії. Техніку і особистий склад будуть переміщати залізничним і авіаційним транспортом.

Паралельно в Казахстані починаються масштабні збори резервістів в рамках перевірки мобілізаційних можливостей. Запланували навчально-бойові завдання, за підсумком яких буде оцінена боєготовність військ Казахстану, а також готовність відбити атаку умовного агресора. Міноборони має намір виявити всі проблеми для їх усунення.

Варто зазначити, що Казахстан почав перевірку боєготовності на тлі погіршення відносин з Росією. В останні роки високопоставлені особи РФ почали публічно пред'являти територіальні претензії Казахстану, вимагаючи "повернути" нібито "подаровані" Радянським Союзом північні області. Одним з таких чиновників виявився багаторічний депутат Держдуми Володимир Жириновський.

Заяви викликали зростання антиросійських настроїв в Казахстані, так як казахстанська громадськість побоюється повторення в своїй країні кримського сценарію. Зокрема, казахи роблять зусилля по зміцненню позицій своєї мови, що в Москві порахували "нападками на російськомовних".

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...