НАТО - дуже слабкий блок, в України є шанс створити потужний союз з Британією та Польщею, - Бадрак

Сьогодні Північноатлантичний альянс є дуже слабким блоком, який завдяки Україні став відновлювати свою могутність. Військового союзу НАТО та Києва не буде, проте існує перспектива створення дуже потужного і активного союзу України, Польщі, Великобританії та країн Балтії, передають Патріоти України.

Подальші плани щодо зближення української держави і Альянсу має бути прописано в договорі про гарантії безпеки. Однак така співпраця, ймовірно, не припускатиме зобов'язань військового захисту. Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

У чаті на Главреді у відповідь на питання про те, чи може надання зброї Києву з боку НАТО сигналізувати про утворення військового альянсу держави і блоку безпеки Заходу, він сказав, що такого союзу немає. Однак присутня перспектива створення потужного військового блоку за участю України, Польщі, Великобританії та країн Балтії.

"Ні, військовий союз України та НАТО не утворився і не буде утворено. НАТО є дуже слабким блоком. І тільки завдяки Україні Альянс почав відновлювати свою міць. Однак є перспектива створення дуже потужного і активного союзу України, Польщі, Британії та країн Балтії", - вважає експерт.

За його словами, питання подальшої співпраці Києва і блоку має бути прописане в договорі про гарантії безпеки України. Цілком ймовірно, в угоді буде зазначено, що війська НАТО не воюватимуть за Україну у разі загрози безпеці держави.

"А ось подальша можливість зближення України з НАТО повинна бути прописана в договорі про гарантії безпеки нашій країні, який наразі розробляється. Втім, вже зараз можна сказати, що форма нашої взаємодії з Альянсом буде такою, що не буде фізичного захисту України військами НАТО, тобто війська НАТО ніколи не воюватимуть за нашу державу", - додав фахівець.

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...