НАТО має прийняти Україну після перемоги над РФ, інакше Альянс не матиме сенсу, - глава МЗС Литви

НАТО має ухвалити Україну після перемоги над Росією, вважає міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. За його словами, інакше Альянс буде позбавлений сенсу, передають Патріоти України.

«Сподіваюся, що їх (питання, — ред.) ніколи не доведеться піднімати, і ми зможемо привітати Україну зі вступом до оборонного клубу», — заявив Ландсбергіс, коментуючи рішення президента України Володимира Зеленського подати офіційну заявку на членство України в НАТО у прискореному порядку.

За словами Міністра, Литва підтримує бажання України стати членом НАТО. Ландсбергіс зазначив, що виникне багато питань, якщо наша країна після перемоги над Росією в майбутньому не стане частиною Альянсу.

«Моє питання: яким був би НАТО і сенс у НАТО, якби в ньому не було України. Якщо НАТО визнає, що наш найстратегічніший виклик у XXI столітті — це агресивна Російська Федерація та Україна є єдиною державою, яка перемогла у війні проти Російської Федерації, і вона залишається поза НАТО. Тоді Україна стає більшою, ніж НАТО, вона стає захисником НАТО. У певному сенсі захистила НАТО від стратегічного супротивника НАТО», - зазначив міністр.

Як пояснює Ландсбергіс, Україна стала дуже сильною трансатлантичною державою, яка після перемоги над Росією стане членом НАТО і матиме надзвичайно міцні зв'язки зі США.

«З одного боку, це зрозуміло та зрозуміло, з іншого боку, це показує, що ЄС та європейський континент ще не зміг сам стати таким якорем, який геополітично та стратегічно пов'язує державу на багато десятиліть. Це зараз робить Америка», - додав міністр.

Володимир Зеленський 30 вересня заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку. Документ підписали президент, а також прем'єр Денис Шмигаль та голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...