НАТО не буде офіційно запрошувати Україну до Альянсу на липневому саміті: Столтенберг зробив заяву

На саміті НАТО у Вільнюсі, який пройде в липні, Північноатлантичний альянс не буде офіційно запрошувати Україну стати країною-членом. Про це заявив генсек Єнс Столтенберге на брифінгу після зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Берліні, передають Патріоти України.

"На саміті у Вільнюсі і під час підготовки до саміту ми не обговорюємо видачу офіційного запрошення", – сказав він. Водночас Столтенберг застеріг від рішень, які б призвели до заморожування конфлікту.

"Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася, але справедливий мир не може означати заморожування конфлікту і прийняття угоди, продиктованої Росією", – сказав він.

Шольц своєю чергою зазначив, що Німеччина готується до того, що війна в Україні триватиме. "На основі цього коригуємо нашу політику", – сказав він і наголосив, що підтримка триватиме стільки, скільки буде необхідно.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...