НАТО не відправлятиме війська в Україну і не закриватиме небо: Столтенберг зробив нову цинічну заяву

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявляє, що НАТО не відправлятиме війська в Україну і не закриватиме небо. Про це Столтенберг сказав на брифінгу перед початком надзвичайного саміту глав держав та урядів країн-членів Альянсу, передають Патріоти України.

"Ми також чітко дали зрозуміти, що не будемо делегувати війська НАТО на суходолі або літаки у повітрі", - наголосив Столтенберг. Він наголосив, що Альянс зобов’язаний не допустити загострення конфлікту за межами України, що спричинить ще більше страждань, смертей і руйнувань.

"Оголошення безпольотної зони над Україною означатиме, що ми маємо це зробити. А запровадити безпольотну зону означає, що ми повинні атакувати протиповітряні системи у Росії, у Білорусі і в Україні, і також маємо бути готові збивати російські літаки. І тоді ризик повномасштабної війни між країнами НАТО і Росією буде дуже високий та призведе до більших смертей і руйнувань", - наголосив він.

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...