НАТО схвалило план розширення підтримки України

Глави Міноборони країн-членів НАТО схвалили "оперативний план розширення підтримки України", яким передбачено більшу роль Альянсу у постачанні зброї та навчанні українських воїнів. Про це заявив генсек Єнс Столтенберг.

План передбачає, що в майбутньому НАТО візьме на себе міжнародну координацію поставок зброї та тренувань для Збройних Сил України.

Угорщина тривалий час блокувала схвалення плану. Прем'єр Орбан пояснював це тим, що ініціатива Альянсу може призвести до "прямої конфронтації" з Росією. Згодом він погодився зняти вето в обмін на обіцянку, що Угорщина не буде брати участі в навчанні українців і фінансувати постачання зброї.

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Змагання роботизованих систем: Росіяни розробили новий спосіб вистежувати українські морські дрони

п’ятниця, 28 червень 2024, 0:10

Росіяни заявляють, що безпілотні вертольоти ВТ-30Е можуть виконувати моніторингові завдання цілодобово та за будь-яких погодних умов. . Російські окупанти для розвідки та відстежування українських безекіпажних катерів-камікадзе планують використовуват...