НАТО вже в курсі: У Міноборони Польщі заявили, що білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни

Міністерство оборони Польщі ввечері у вівторок, 1 серпня, підтвердило, що два білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни під час «навчань», передають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба відомства, два вертольоти перетнули польський кордон у районі Біловежі на дуже малій висоті, тому їх було складно виявити радіолокаційними системами. Через це вранці в польській армії казали, що не зафіксували порушення повітряного простору.

У Міноборони Польщі сказали, що режим білоруського диктатора Лукашенка раніше попереджав про навчання. Глава оборонного відомства Маріуш Блащак доручив збільшити кількість солдатів на кордоні і «виділити додаткові сили і засоби», зокрема бойові вертольоти. Про інцидент повідомили НАТО.

Також у МЗС Польщі викличуть тимчасового повіреного у справах Білорусі для пояснень.

Відомство також закликало «відповідально поширювати і коментувати інформацію», попередивши, що її можуть використовувати режими в Росії та Білорусі.

Раніше фото білоруських вертольотів на території Польщі публікувала польська волонтерка Еліза Ковальчик. Місцеві OSINT-аналітики встановили, що гелікоптери Мі-8 та Мі-24 пролетіли над центром Біловежі, їх сфотографували місцеві жителі.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі до цього спростовували порушення повітряного простору. Підполковник Яцек Горишевський сказав журналістам PAP, що Білорусь попереджала про роботу до трьох гелікоптерів у прикордонній зоні і про те, що їхні польоти «мають навчальний характер».

"Недостатньо снарядів для нас, занадто багато російських безпілотників": Бійці ЗСУ на "нулі" мало сподіваються на план перемоги Зеленського, - The Times

субота, 28 вересень 2024, 23:40

Як пише The Times, серед українських бійців, які воюють на Донбасі, мало надії на те, що план перемоги, який президент України Володимир Зеленський презентує у США, допоможе їм стримати російські війська, передають Патріоти України. "Серед військ на ци...

Ізраїль ліквідував лідера Хезболла. Проіранські терористи заявили, що Хасан Насралла помер "як великий мученик"

субота, 28 вересень 2024, 22:25

Шиїтський рух Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли. Про це оголосила пресслужба організації у Telegram в суботу, 28 вересня, передають Патріоти України. . Там наголосили, що 64-річний Насралла помер "як великий мучени...