НАТО знайде відповідь: Меркель звинуватила Росію в руйнуванні ДРСМД

Німеччина разом з партнерами в найближчі роки докладе зусилля до нового обмеження озброєнь.
Ангела Меркель. Фото: ТАСС.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель звинуватила Росію в тому, що вона порушила умови Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) і таким чином дала привід для розірвання угоди. Про це глава німецького уряду заявила на спільній прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседой в Берліні, передають Патріоти України із посиланням на "Німецьку хвилю".

З руйнуванням ДРСМД «була втрачена частина системи обмежень озброєнь в Європі і в усьому світі», - наводить слова Меркель її прес-служба. Як зазначила федеральний канцлер, у зв'язку з цим Німеччина разом з партнерами в найближчі роки докладе зусилля до нового обмеження озброєнь. При цьому, підкреслила Меркель, НАТО знайде спільну відповідь на ситуацію, що склалася, про що неодноразово говорив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

«Німеччина - частина НАТО, і буде вести себе як партнер по НАТО», - заявила глава уряду. Відповідаючи на питання, чи може Німеччина посилити свою військову присутність в Литві за допомогою засобів ППО, Меркель нагадала, що ця задача, як в Литві, так і в Естонії, вирішується в рамках програми НАТО з моніторингу повітряного простору країн Балтії, і Німеччина завжди брала на себе відповідальність в подібних справах. При цьому федеральний канцлер уникла відповіді на питання про те, чи готові німці, в разі конфлікту, рішуче захищати свободу Литви.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...