Нацгвардієць взяв у полон начштабу танкового батальйону РФ і ледь не загинув, рятуючи підлеглих

Костянтин присвятив армії 20 років свого життя, і зараз служить у лавах Національної гвардії України. Він з перших днів широкомасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави захищав зі зброєю в руках рідний Чернігів, передають Патріоти України.

Отримавши серйозне поранення, Костянтин зараз лікується. Про його подвиги на полі бою і те, як він ризикував життям заради підлеглих бійців, розповіли у Нацгвардії України.

Штаб-сержант разом зі своїми побратимами уже за декілька днів від початку повномасштабної війни взяли у полон двох російських загарбників. Це сталося 26 лютого. Тоді у місто почала заходити ворожа техніка. На два танки загарбників наткнулися нацгвардійці і передали інформацію про це українським танкістам. Тоді наші танки знищили ворожі. Того ж дня Костянтин з побратимами взяли у полон двох окупантів з екіпажу підбитих танків – один з них виявився начальником штабу танкового батальйону.

За два дні після цього російські військові відкрили сильний вогонь по позиціях захисників України. Костянтин розповідає, що загарбники намагалися знищити українські танки і блокпост, який стояв у них на шляху.

"Орки й раніше обстрілювали межі міста, але це були хаотичні цілі, влучали то у баки з під сміття, то у жилу дев’ятиповерхівку", – каже нацгвардієць.

Під командуванням Костянтина були строковики і молодий контрактник, тому він прийняв рішення сховати весь свій особовий склад у погріб приватного будинку, щоб зберегти їхні життя і не ризикувати ними під щільними обстрілами росіян. Сам же командир лишився на позиції – щоб контролювати обстановку та оперативно докладати інформацію про те, що відбувається.

"У момент, коли я переміщався з одного окопу в інший, неподалік від мене розірвався снаряд – і осколок з нього влетів мені прямісінько в ногу. Розуміючи, що я отримав поранення, але не відчуваючи болю, я доповз до укриття і сам наложив собі турнікет. Побратими одразу витягли мене з під обстрілів та доставили до лікарні", – розповідає Костянтин.

Лікарі буквально по частинах склали Костянтину велику гомілкову кістку правої ноги і витягли звідти осколок. Зараз нацгвардієць продовжує лікуватися, у нього попереду ще довгі місяці реабілітації та відновлення. Але своє рішення залишитися самому на позиції і врятувати життя особовому складу він вважає правильним, і ні на мить про це не пошкодував.

Згідно з указом президента України Костянтина нагородили медаллю "За військову службу Україні".


Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...