Нацгвардійці взяли в полон у Сєвєродонецьку 6 окупантів: Бутусов розповів про тяжкі бої у місті

Українські військові під час боїв у Сєвєродонецьку на Луганщині у середу, 1 червня, захопили у полон шістьох загарбників з так званої "ЛНР". Про це розповів журналіст Юрій Бутусов у Facebook. Він зазначив, що росіяни кинули загін окупантів в лобову атаку, передають Патріоти України.

"Вчора (1 червня – ред.) бійці Нацгвардії захопили 6 полонених зі складу 2-і мотострілецької бригади ЗС РФ – Вячеслав Сотников, Вадим Махлай, Артьом Оливинський, Андрій Сарафанов, Ілля Хвостіков, Юрій Уразовський. Усі вони мобілізовані з Луганської області, їх кинули в лобову атаку", – написав журналіст.

Він розповів, що українські бійці розгромили російський штурмовий загін, при цьому командири загону окупантів загинули. Побачивши це, шестеро окупантів вирішили самі здатися в полон.

Бутусов також нагадав, що раніше захисники України взяли у полон також російських загарбників зі складу штурмового загону 7-ї мотострілецької бригади.

Журналіст зазначив, що наразі російські окупанти зайняли більшу частину Сєвєродонецька. Захисники України продовжують обороняти місто і виконують складні завдання, незважаючи на важку обстановку, яка там склалася.

Він також повідомив, що артилерія військ РФ постійно обстрілює обидва мости через Сіверський Донець."Фотографії цих двох мостів почали викладати керівники нашої влади, фотографію у якому стані знаходиться основний Синецький міст виклав голова Військової адміністрації Сергій Гайдай. Також фото мостів викладають журналісти зарубіжних інформагенцій. І ніхто не називає у владі це "корегуванням вогню", звичайно, це загальнодоступна реальність", – наголосив Бутусов.

Яку зброю окупанти застосовують в Сєвєродонецьку

За словами журналіста, російські загарбники використовують у місті артилерію, міномети калібром до 240 мм, танки і легку бронетехніку. Проте українські бійці героїчно протистоять атакам ворога.

У місті продовжуються важкі бої, загарбники намагаються швидше захопити Сєвєродонецьк. "Причини швидкого заходу та просування противника у Сєвєродонецьку не мають викликати подиву, про це багато разів попереджалося", – водночас зазначив журналіст.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...