"Нація не повинна бути заручником однієї людини, яка вчепилася у владу": Тіхановська виступила перед Радбезом ООН

Політик закликала представників ООН використовувати всі механізми для того, щоб Мінськ допустив в країну моніторингову місію.

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська 4 вересня виступила на неформальному засіданні Ради Безпеки ООН, яке було присвячене ситуації в Білорусі, повідомляють Патріоти України.

“Нам потрібна допомога ООН. Нація не повинна бути заручником однієї людини, яка вчепилася у владу. Режим Лукашенка збанкрутував в очах білоруської нації”, – заявила Тихановська у своєму виступі.

Також вона закликала міжнародне співтовариство ввести санкції проти тих, хто винен у фальсифікації президентських виборів і насильстві щодо мирних громадян. Вона окремо закликала світову спільноту припинити будь-яку співпрацю з режимом Лукашенка, підкресливши, що він “більше не представляє Білорусь”.

Крім того, політик закликала представників ООН використовувати всі механізми для того, щоб Мінськ допустив в країну моніторингову місію. Слухання, які проходили по відеозв’язку, ініціювала Естонія. Співорганізатори заходу – США, Великобританія, Латвія, Литва, Ісландія, Польща, Канада, Румунія, Україна та Данія.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...