Націлилися на кілька регіонів України та обласних центрів: Арестович розповів про стратегічний задум окупантів

Російські окупанти націлилися на кілька регіонів України та обласних центрів. У цьому полягає стратегічних замисел противника. Про це в інтерв'ю DW заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

"Стратегічний задум – вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Захопити всю Херсонську, частково Запорізьку область, зайти у Запоріжжя та Миколаїв, що створить передумови для подальшого настання до захоплення Дніпра та Одеси. Скільки їм знадобиться зусиль та часу, щоб зосередити війська, здатні вирішити це завдання – невідомо, але зупинятися вони не збираються", - заявив Арестович.

Він додав, що здатність Збройних сил України оборонятися та зривати задуми противника повністю залежить від оборонної допомоги західних союзників.

Арестович також прокоментував анонсоване постачання Україні систем HIMARS та M270 MLRS. На його переконання, далекобійна реактивна артилерія здатна докорінно змінити ситуацію на театрі бойових дій, але все залежить від її кількості та боєприпасів, які надійдуть.

"Якщо цих систем буде хоча б два дивізіони - то щодо здатності російських військ проводити наступальні операції оперативного рівня буде поставлено великий знак питання. Якщо дадуть менше - правила гри зміняться на нашу користь, але Росія буде здатна продовжувати наступ, хоча їй буде набагато болючіше це робити, будуть величезні втрати, що теж добре, бо час грає на нас. Третій варіант - нам дадуть їх стільки, що ми зможемо не просто стримувати росіян, а проводити контрнаступ у багатьох напрямках", - додав Арестович.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...